BannerFans.com Sports Videos Our site is at APN Greece Directory Create your own banner at mybannermaker.com! 'Create create your own banner at mybannermaker.com!

7 Σεπ 2009

Διαχείρηση Χρημάτων

Όπως είπαμε όταν δημιουργήσαμε το blog, πριν ούτε ένα μήνα δηλαδή, σε ορισμένες φάσεις που θα μας επιτρέπει το πρόγραμμα θα αναρτούμε και κάποια άρθρα για τον τρόπο παιχνιδιού. Καθώς πολλοί είναι αυτοί που απλά βλέπουν το σημείο που προτείνει ο Χ και πάνε και ποντάρουν τα λεφτά τους χωρίς να δουν και να διαβάσουν τίποτε άλλο. Να κάνω μία ερώτηση εδώ??? Θα αγοράζατε κάτι π.χ. ρούχο χωρίς αυτό να σας κάνει έστω και ένα κλικ? Αν όχι γιατί να ποντάρετε σε κάτι που δεν ξέρετε καν τι είναι?
Λοιπόν εδώ θα αναλύσουμε το πόσο σημαντικό είναι το πόσα λεφτά θα ποντάρουμε σ ένα στοίχημα.



Θα σας παρουσιάσουμε τρία πολύ διαδεδομένα συστήματα διαχείρησης χρημάτων

* ΙΣΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ
* KELLY CRITERION
* ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ



Όποιο σύστημα και να επιλέξουμε υπάρχουν βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

1. Διαθέτουμε ένα αρχικό ποσό το οποίο "σπάμε" σε 2-3 bookmakers και σ΄ ένα ανταλλακτήριο ( για να έχουμε τη συνατότητα Ζωντανού Στοιχηματισμού). Έχει παρατηρηθεί ότι έχοντας περισσότερους από έναν bookmakers μπορεί να αυξήσουμε τα κέρδη μας κατά 15% τουλάχιστον.
2. Ποντάρουμε αποκλειστικά σε μονά και ελάχιστες φορές σε δυάδες.
3. Βάζουμε στόχους. Συνήθως 3 με 4 φορές το κεφάλαιο μας και όταν το φτάσουμε αποσύρουμε το κέρδος και αφήνουμε το κεφάλαιο μας.


* Ίσα Πονταρίσματα
Αυτός ο τρόπος στοιχηματισμού χρησιμοποιείται από πολλούς παίκτες και μπορούμε να τον καταλάβουμε πολύ εύκολα.

Έχουμε ένα αρχικό κεφάλαιο για στοιχηματισμό (έστω 1000μονάδες) και ποντάρουμε σε κάθε στοίχημα το ίδιο ποσό. Το ποσοστό που θα παίζουμε διαφέρει, με τους περισσότερους από εμάς να παίζουμε το 2,5% του αρχικού μας κεφαλαίου (σύμφωνα με τα παραπάνω δηλαδή 2,5% Χ1000 = 25μονάδες).
Όταν έχουμε κέρδη και το κεφάλαιο μας αυξηθεί κατά 25% ποντάρουμε το 2,5% του νέου κεφαλαίου (δηλαδή 2,5% Χ1250=32,5μονάδες). Με αυτό τον τρόπο έχουμε γρηγορότερη αύξηση του ταμείου μας όταν έχουμε θετικό ισοζύγιο. Όταν χάνουμε δεν μειώνουμε τα πονταρίσματα μας γιατί έτσι θα είναι δύσκολο να ξαναφτάσουμε το αρχικό μας ταμείο.
Αυτός ο τρόπος στοιχηματισμού είναι καλός για παίκτες που έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να μας οδηγήσει και στο να χάσουμε όλο μας το κεφάλαιο.


* Kelly Criterion
Είναι ένας τύπος που χρησιμοποιείται για να μεγιστοποιήσει το μακροχρόνιο κέρδος σε ένα τυχερό παιχνίδι με θετική αναμενόμενη αξία. Σ' ένα ποδοσφαιρικό στοίχημα, εν προκειμένω, ο τύπος μας λέει πόσα χρήματα πρέπει να ποντάρουμε σ' ένα σημείο όπου οι πιθανότητες επαλήθευσής του είναι μεγαλύτερες από αυτές που δίνει ο bookmaker. Ο τύπος είναι :
                                                    
Α= Π.Ν(απόδοση+1)-1/απόδοση
όπου
Α= το ποσοστό των χρημάτων που πρέπει να ποντάρουμε στον αγώνα από το συνολικό μας κεφάλαιο
Π.Ν= πιθανότητα νίκης, τι πιθανότητες δίνουμε στο σημείο που ποντάρουμε (δηλαδή η εκτίμηση μας για τον αγώνα)
Απόδοση= η απόδοση που δίνει ο μπούκ στο σημείο που θέλουμε να ποντάρουμε

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε το Kelly Criterion.

Έστω ότι έχουμε 20 ρίψεις ενός νομίσματος. Αν έρθουν γράμματα πληρωνόμαστε με απόδοση 3.00, ενώ αν έρθει κορώνα παίρνουμε απόδοση 1,50.
Είναι φανερό ότι το ποντάρισμα στα γράμματα αποτελεί value bet αφού η πιθανότητα να εμφανιστούν γράμματα είναι 50% και η απόδοση θα έπρεπε να είναι στο 2.00 (αντί για 3,00 που είναι).
Πόσα χρήματα όμως πρέπει να ποντάρουμε κάθε φορά ώστε να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος χωρίς να ρισκάρουμε να τα χάσουμε όλα σε ένα ποντάρισμα?
Εδώ την απάντηση δίνει ο Kelly, και έτσι αντικαθιστώντας στον τύπο έχουμε:

                                                    
Α= 50% (3,00+1) -1 /3,00= 1/3
όπου
Α= το ποσοστό των χρημάτων που πρέπει να ποντάρουμε στον αγώνα από το συνολικό μας κεφάλαιο
50%= η πιθανότητα που έχει σε μια ρίψη να έρθει κορώνα ή γράμματα. όπως ξέρουμε είναι 50%, έτσι αυτή είναι και η εκτίμηση μας
3,00= Η απόδοση που δίνει ο μπούκ στο να έρθουν γράμματα
Βλέπουμε ότι ποτέ δεν γίνετε να ποντάρουμε όλα μας τα χρήματα, ενώ το ποσοστό αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά της εκτίμησης μας από αυτή του Book. Όσο πιο «value» είναι το σημείο δηλαδή, τόσο περισσότερα χρήματα μας «λέει» να ποντάρουμε.


* Διπλασιασμός χρημάτων
Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος παιχνιδιού που χρησιμοποιείται κυρίως στα καζίνο είναι o Διπλασιασμός Χρημάτων.
Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο ποντάρουμε ένα αρχικό ποσό Α σε έναν ή δύο αγώνες που η συνολική τους απόδοση μας δίνει συντελεστή 2,00.
Αν κερδίσουμε κρατάμε το κέρδος και την επόμενη εβδομάδα ποντάρουμε πάλι το ποσό Α. Αν χάσουμε, την επόμενη φορά που θα ποντάρουμε διπλασιάζουμε το ποσό στοιχηματισμού. Εξακολουθούμε να διπλασιάζουμε το ποσό στοιχηματισμού μέχρι να κερδίσουμε.
Όταν κερδίσουμε θα ποντάρουμε πάλι το αρχικό ποσό Α. Οποιαδήποτε στιγμή και να κερδίσουμε το κέρδος που θα έχουμε είναι το αρχικό ποσό Α.
Αν είχαμε ανεξάντλητο κεφάλαιο στην διάθεση μας αυτό το σύστημα θα ήταν το τέλειο Σύστημα αφού θα έφτανε να κερδίσουμε μια φορά για να έχουμε κέρδος. Τώρα όμως ένα κακό σερί αποτελεσμάτων μπορεί να μας οδηγήσει σε πολύ μεγάλα πονταρίσματα και στην χρεοκοπία.



Θα σας παρακαλούσα όλους όσους διαβάσατε το παραπάνω άρθρο να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω συστήματα για 2-3 βδομάδες με εικονικά χρήματα για να δείτε ποιο τελικά σας ταιριάζει.
Για οποιαδήποτε απορία περιμένω τα mail σας στο betbomb3@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις