BannerFans.com Sports Videos Our site is at APN Greece Directory Create your own banner at mybannermaker.com! 'Create create your own banner at mybannermaker.com!

19 Σεπ 2010

Εδώ θα διαβάζετε μόνο αλήθειες....(2)

Καλησπέρα σας μάγκες,

Το τελευταίο διάστημα έχετε παρατηρήσει ότι δεν ασχολούμαι με το στοίχημα όπως θα έπρεπε να κάνω αλλά προσπαθώ να αναλύσω και να παρουσιάσω μία υπόθεση η οποία ταλαιπωρεί τη χώρα μας και πάλι. Μπλεγμένοι πάπα πολλοί ευυπόληπτοι πολίτες της Ελλάδας που είχαν μία σχέση κάπου κάποτε ή ακόμη και σήμερα με το ποδόσφαιρο.

Θα ξεκινήσω αναλύοντας ένα δημοσίευμα του Soccerplus. " Η ΕΠΟ , ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ " είναι ο τίτλος του. Παραθέτει άρθρα από την Ελευθεροτυπία και το Έθνος μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε.

Θα ήθελα να ξεκινήσω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Θα ακούσετε πολύ αυτές τις μέρες το όνομα της Κυπριακής εταιρίας Stadium Sports Agencies LTD. Για να μην αφήνουμε ατέλειες να αναφέρουμε εδώ ότι η παραπάνω εταιρία είναι συμφερόντων του κ. Πασχάλη Παπαδόπουλου. Τον γνωρίζετε τον κύριο? Πως είπατε? Τι επαγγέλεται? Μα εννοείται ότι είναι manager.

Τι έκανε η συγκεκριμένη εταιρία όμως? Η εταιρία αγόραζε από την αρμόδια αρχή (ΕΠΟ) τα τηλεοπτικά δικαιώματα και εν συνεχεία πουλούσε τα δικαιώματα σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Δηλαδή είχε δημιουργηθεί ένα τρίγωνο διακίνησης χρημάτων. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά που αναφέρει «η εταιρεία Stadium Sport Agencies LTD παραχώρησε τα παραπάνω δικαιώματα στην ΕΡΤ - Α.Ε. την 21-3-2005 έναντι τιμήματος 1.400.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ομως η ΕΠΟ παραχώρησε τα παραπάνω δικαιώματα στη Stadium Sport Agencies LTD στις 25-4-2005 (δηλαδή σε μεταγενέστερο χρόνο) έναντι τιμήματος 500.000 ευρώ. Επιπλέον δε πώλησε και το δικαίωμα της γ' φάσης στις 4-2-2005 έναντι τιμήματος 360.000 ευρώ. Συνεπώς η εταιρεία Stadium Sport Agencies LTD αποκόμισε κέρδος 540.000 ευρώ από την πώληση δικαιωμάτων τα οποία δεν είχε στην κατοχή της, γεγονός που αποτελεί σοβαρή ένδειξη ύπαρξης, κατ' αρχήν, σημαντικών παρατυπιών κατά τη διαχείριση των δικαιωμάτων της ΕΠΟ». Εδώ να αναφέρουμε πως πρόεδρος της ΕΠΟ την περίοδο αυτή ήταν ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης. Την περίοδο που αναφέρεται είχαμε τους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟ και Καστοριά-ΟΣΦΠ και τον τελικό μεταξύ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία είχε κέρδος χωρίς να φανερώνει τα χρήματα στην Ελλάδα και πουλώντας ουσιαστικά κάτι το οποίο δεν υπήρχε ποτέ στην κατοχή της και ήταν "αέρας"!!!

Πάμε τώρα στο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας.
Εδώ έχουμε πολλά περισσότερα να αναλύσουμε. Μετά το άνοιγμα του λογαριασμού του manager κ. Τραυλού είχαμε και το ανοιγμά του λογαριασμού του κ. Πασχάλη Παπαδόπουλου. Τα ευρήματα του ΣΔΟΕ αναφέρουν για άνοιγμα λογαριασμών 10 προέδρων ΠΑΕ. Οι 5 πρόεδροι είναι από ομάδες που τον τελευταίο καιρό ανεβοκατεβαίνουν από Α΄ στη Β΄ εθνική και 5 πρόεδροι Β΄ Εθνικής. Να αναφέρουμε τα ονόματα ή μήπως τα καταλάβατε ήδη? Νομίζω πως δεν χρειάζεται όλοι μπήκαμε στο νόημα.
Πάμε στα φυσικά πρόσωπα που έχουν κάνει καταθέσεις. Εδώ αν και γνωρίζουμε δε θα αναφέρουμε όλα τα ονόματα. Τα χρήματα τα οποία έχουν κατατεθεί ενδεχομένως να είναι η αμοιβή του μάνατζερ ή κατι άλλο....
 Έχουμε δύο Έλληνες προπονητές και έναν Ρουμάνο, ο οποίος είναι ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Κατάθεση 20000€ στις 27/10/2006 ενώ παραιτήθηκε από τον ΠΑΟΚ στις 3/10/2010!!! Δεν ξέρω αν σας λένε κάτι οι ομάδες που κοούτσαρε ο Ίλιε : 2004 ΑΕΚ, 2005 Αιγάλεω, Ακράτητος, Καλλιθέα, 2006 ΠΑΟΚ, 2009 Πανθρακικός. Δεν θα συνεχίσουμε την ανάλυση των ονομάτων των ποδοσφαιριστών και των δημοσιογράφων. Απλά θα κάνουμε μερικές ερωτήσεις και περιμένουμε απαντήσεις απ' όλους εσάς που θα διαβάσετε το άρθρο.

1. Ποιος γνωστός ποδοσφαιριστής σταμάτησε από την Εθνική Ελλάδος και εμπλέκεται στην ιστορία με τον μάνατζερ??? Θυμάστε και από ποια ομάδα έκανε όνομα μήπως???
2. Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που έκανε κατάθεση σε μάνατζερ??? Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος???
3. Θυμάστε τίποτα ομάδες περαστικές από την Super League???
4. Δε θέλουμε να φεύγετε από τις θέσεις σας πριν καν ξεκινήσει το έργο! Για την ομάδα από το νησί λέμε που άλλαξε πρόεδρο στην αρχή της φετινής χρονιάς.
5. Γι αυτό έχουμε τόσα κουμπαριά στους προέδρους Α΄ και Β΄ Εθνικής???
6. Μερικοί έχουν τόσο θράσος που διεκδηκούν και πάλι προεδρίες???
7. Στο Μπόχουν μήπως πήρατε μυρωδιά τι συζητάνε στα δικαστήρια??? Μην ανοίξει το στόμα του να παρακαλάτε!!! Ξέρετε εσείς....

Κλείνοντας απλά να αναφέρω πως θα υπάρξει και συνέχεια. Ήδη σήμερα πέσαμε σε ερασιτέχνη και είχε πρόβλημα ο κ. Κομπότης. Απλά είδατε πότε το αναφέραμε καιμε ποιον τρόπο. Έχουμε και για άλλους κυρίους απλά περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή.

ΥΓ. Τότε με τα λεφτά των τηλεοπτικών ζούσαν οι ομάδες!!! Αν αυτό λέει κάτι σε μερικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις