BannerFans.com Sports Videos Our site is at APN Greece Directory Create your own banner at mybannermaker.com! 'Create create your own banner at mybannermaker.com!

4 Οκτ 2010

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ με τα μάτια του Bomber!!!

Πάμε παικταράδες μου

Σε μία ανάλυση του σημερινού παιχνιδιού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ - ΑΡΗ.
Καταρχήν όπως γνωρίζουμε όλοι οι ομάδες προέρχονταν από αγώνα για το Europa League την Πέμπτη που μας πέρασε. Υπήρχε ο παράγοντας κούραση αν αυτό μπορεί να ειπωθεί σε επαγγελματίες παίκτες αυτού του επιπέδου. Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ντινάμο Ζάγκρεπ εντός έδρας καταφέρνοντας να αποσπάσει τη νίκη χωρίς να πραγματοποιήσει τρομερή εμφάνιση. Ο φιλοξενούμενος ΑΡΗΣ αντιμετώπισε την Rosenborg στο μακρινό Trondheim. Απόσταση από την Ελλάδα 7500χλμ και κάτι παραπάνω από 4 ώρες πτήσης. Η απόδοση του ενδεχομένως να άφησε μία πικρία στους οπαδούς του καθώς πιστεύω ότι μπορούσε να πάρει έστω βαθμό από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η αποστολή επέστρεψε από τη Νορβηγία το πρωί της Παρασκευής λίγο μετά τις 7.30.
Στο σημερινό παιχνίδι ο ΑΡΗΣ και ο προπονητής του γνώριζαν ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν μία από τις πιο δύσκολες έδρες αν όχι την πιο δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ με σύμμαχο την παράδοση και την Τούμπα ξεκινούσε με πλεονέκτημα το παιχνίδι.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με διαφορετικά συστήματα. Ο κος. Δερμιτζάκης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και ο κος Cuper παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2.
Παρακάτω έχουμε αναφορά στους χειρότερους παίκτες των δύο ομάδων έτσι όπως είδαμε εμείς το παιχνίδι.

Χειρότερος Παίκτης ΠΑΟΚ

Bruno Cirillo : Γενικότερα η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αναδείξει πολλούς να διακριθούν. Παρ' όλα αυτά μετά την αψυχολόγητη ενέργεια του στο τέλος του παιχνιδιού να δεχτεί την κόκκινη κάρτα τον φέρνει σ' αυτή τη θέση. Ενέργειες σαν και αυτες δεν επιτρέπονται και σίγουρα θα υπάρχει κλήση σε απολογία για τον Bruno. Εριστικός σ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με επικίνδυνο παιχνίδι με αποκορύφωμα την κίνηση καράτε στον Cesarec.


Χειρότερος Παίκτης ΆΡΗ


Neto : Ο βραζιλιάνος μπακ του Άρη ήταν για ακόμη μία φορά απογοητευτικός και δείχνει να μην έχει βρει τα πατήματα του φέτος. Έχασε πάρα πολλές φορές τους αντιπάλους του αφού ξεχάστηκε να γυρίσει στη θέση του. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε στα χαμένα. Ευτυχώς η ομάδα κατάφερε να νικήσει και γλύτωσε την κριτική. Θα πρέπει σίγουρα να βελτιώσει την απόδοση του γιατί ο ομάδα τον χρειάζεται.

Στο τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και κάποια πράγματα που δεν τα βλέπουμε όλοι οι οπαδοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.
  • Μεγάλη διαφορά στη φυσική κατάσταση των δύο ομάδων. Οι παίκτες του κου. Δερμιτζάκη στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν σωστά ή να τρέξουν στο γήπεδο και αρκέστηκαν στο παθητικό ρόλο που δείχνει άλλωστε και η κατοχή μπάλας υπέρ του Άρη. Οι παίκτες του κου. Cuper από την άλλη αν και έχοντας στην πλάτη τους το ταξίδι στο Βόρειο Πόλο κατάφεραν να έχουν καλά τρεξίματα ως τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το φάουλ που προήλθε το γκολ είναι από λάθος του P.Garcia που του λείπουν εμφανώς ανάσες και από την άλλη το σπριντ του Javito στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ενώ η μπάλα πάει για άουτ.
  • Μεγάλη διαφορά στον τομέα της τακτικής των δύο προπονητών. Ο κος. Δερμιτζάκης προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο μπαίνοντας δυνατά και δημιουργώντας φάσεις αλλά κάνει ολέθριο λάθος την ώρα της αλλαγής του Βιτόλο που ουσιαστικά κόβει την ομάδα στα δύο, μη κάνοντας αλλαγή τον Garcia που ήταν εμφανώς κουρασμένος. Έμεινε λοιπόν να παίζει με αμυντικά χαφ Garcia και Ivic πράγμα που έδωσε ακόμη περισσότερο χώρο στον Άρη. Ο κος Cuper από την άλλη νίκησε κατά κράτος. Ξεκινώντας με ένα αμυντικογενές 4-4-2 με Μενδρινό στα χαφ προσπαθώντας να κρατήσει το 0-0 στο ημίχρονο. Αφού το πέτυχε αυτό και βλέποντας ότι οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας είναι εμφανώς κουρασμένοι χτύπησε το παιχνίδι περνώντας στο παιχνίδι τον Calvo και τον Koke. Εμφανέστατη λοιπόν η διαφορά κλάσης των δύο προπονητών στο θέμα διαχείρησης του παιχνιδιού.
  • Διαφορά στην ποιότητα του ρόστερ μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Άρης μπορεί να πραγματοποιήσει rotation με τον Cuper σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που δεν τον βοηθάει καθόλου ο πάγκος του. Δείτε μόνο τις σημερινές διαθέσιμες αλλαγές που είχαν οι δύο προπονητές.
Τα συμπεράσματά μου:
1. Ο ΠΑΟΚ σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα παρά της δηλώσεις του προέδρου του. Καλό θα ήταν να ρίξει τους τόνους και τις προσδοκίες των φιλάθλων του γιατί αυτό δημιουργεί εναντίον του κατάσταση.
2. Ο ΆΡΗΣ να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και συνεχίσει την προσπάθεια του τη φετινή χρονιά. Να αφήσουν τον Cuper να δουλέψει γιατί ο άνθρωπος παραδίδει μαθήματα προπονητικής. Είναι πολυτέλεια όχι μόνο για τον ΆΡΗ αλλά για όλη την Ελλάδα να έχουμε τέτοιους προπονητές στις ομάδες μας.

Αυτή ήταν η ανάλυση του παιχνιδιού έτσι όπως είδα το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις